Duurzaam op vakantie

Op vakantie naar ’t Buitenland?…… Dichterbij dan je denkt!
Uren in auto of vliegtuig en het daarbij horende brandstofverbruik blijven (je) bespaard. In ’t Buitenland zit je lekker in de natuur, dichtbij!

’t Buitenland is een duurzame onderneming. Bewust omgaan met natuur en milieu is voor ons belangrijk.
Probeer, net als wij, bewust om te gaan met water, elektriciteit en brandhout en help ons afval te scheiden!

Koud? Bij een houtvuurtje of in een warm bad is dat niet aan de orde!
Ondanks dat we geen centrale verwarming hebben hoef je, ook in voor- en najaar, geen kou te lijden. De yurts zijn elk voorzien van hun eigen kacheltje. Dit geeft niet alleen warmte maar ook een hoop gezelligheid. Toch koud? Dan kruip je lekker in de houtgestookte hottub of buiten rond het kampvuur.

Recycling en milieu, een speerpunt van ’t Buitenland
Bij het verwezenlijken van onze accommodaties is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Voor de schoonmaak van de accommodaties wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Afval wordt gescheiden verzameld.

In Timboektoe zit je midden in de natuur. Helemaal je eigen plekje en geen buren. Maar dus ook geen aansluiting op het elektriciteitsnet en op de reguliere waterleiding. De benodigde energie wordt opgewekt door de zon! Dit is voldoende om de blokhut en het sanitairgebouw van licht te voorzien (spaarlampen). In de blokhut koken we op gas en ook het water voor de douche wordt verwarmd op gas.

Stromend water komt er uit onze eigen bron. Dit water is van goede kwaliteit, maar is niet gecertificeerd en het gebruik hiervan (hottub, douche, koken / drinken) is op eigen risico. Wil je geen enkel risico nemen, breng dan je eigen (drink)water mee. Voor alle water, elektriciteit en brandhout geldt uiteraard: ga er bewust mee om! (computers en haardrogers thuislaten dus 😉
Ook hier wordt afval gescheiden verzameld.

Landgoed Ten Vorstel, natuur en streekproducten
Op Landgoed Ten Vorsel krijg je volop de gelegenheid je te verdiepen in de natuur. Ga eens kijken hoe kaas gemaakt wordt of vraag naar de mogelijkheden eens te kijken in de koeienstal en bij de melkrobot of steek je eigen asperges.