’t Buitenland verlegt zijn grenzen

Een stukje Lapland vlak naast Mongolië, dat is onze nieuwste uitbreiding van ’t Buitenland!

Vanaf de start van het seizoen 2016 hebben we het buitenland uitgebreid met twee heerlijke, nieuwe onderkomens!
Op een mooi veldje, omringd door bloemen naast het veld met het Mongoolse nomadendorp vind je nu ook 2 ‘tenten’ die gebruikt werden door de Sami, een veel noordelijker nomadenvolk dat in Lapland rondtrok met hun rendierkuddes. Zij leefden eerst in tipi’s die met rendierhuiden bedekt werden en die tent is mettertijd vervangen door de warme, duurzame en gezellige kota’s waarvan wij er nu ook twee hebben. De vorm van de kota doet nog steeds denk aan die van een tipi, maar nu zijn ze gemaakt van duurzaam geteeld grenenhout. Het open vuur in het midden van de kota heeft bij ons plaats gemaakt voor een fijn kacheltje! Een behaaglijke houten hut, voor alle weersomstandigheden dus.
De kota’s zijn voorzien van een gezellig houtkacheltje en ingericht met een tweepersoonsbed en 2 losse bedden.
Er is een klein keukenblokje in de hut om te koken, elektriciteit voor verlichting als je even meer nodig hebt dan fijn kaarslicht en buiten een waterpunt vlakbij.
Natuurlijk is het keukentje voorzien van het nodige servies en bestek voor een romantisch of gezellig diner voor twee of vier.

Voor de kota’s vind je een kleine, gezamenlijke kampvuurplek en elke kota heeft een eigen picknicktafel van waar je uitkijkt over de velden en heerlijk in de zon zitten kunt.
De sanitaire voorzieningen bevinden zich op ongeveer 200 meter lopen, bij de boerderij.

De foto’s hieronder zijn een impressie van een kota. Wij zijn druk bezig met het bouwen van onze kota’s dus we hebben nog geen foto’s van de kota’s zoals die bij ons zullen zijn.

Zodra we de kota’s hebben staan, zullen we foto’s online zetten.

Kotabuiten Kotabinnen