Omgeving ’t Buitenland

De omgeving van ’t Buitenland heeft veel te bieden. Of je nu van de rust wilt genieten in het bos of een lekker speciaal biertje drinken wilt in een Brabants kroegje, je vindt het allemaal op korte afstand van het kampeerterrein. Een greep uit de diverse mogelijkheden bieden we je hier alvast.

’t Buitenland is te gast bij Doeboerderij De Vergulde Hand.
Op de boerderij zijn op zaterdagen diverse activiteiten te boeken die zeer de moeite waard zijn. Voor groepen tot ongeveer 8 personen kun je een workshop ijzer smeden, hout bewerken of schilderen doen. Deze activiteiten worden georganiseerd door Piet en Ans en je kunt ze boeken via hun eigen website.

Paula verzocht met haar tractor en huifkar tochten door de omgeving. Ze verteld daarbij over de omgeving waar je doorheen rijdt en kan in haar huifkar groepen tot 20 personen vervoeren.
Via haar website www.hetijzerenpaard.nl kun je contact met haar opnemen.

Op de website www.wandelpaden.com staan drie wandelingen beschreven die je door de omgeving van ’t Buitenland voeren. De eerste wandeling is een korte wandeling over de Regte Heide, een prachtig stukje heidelandschap in de buurt.
De tweede wandeling is een wat langere en voert je door het gevarieerde landsschap van Riel, Goirle en Alphen. Kun je er echt geen genoeg van krijgen, dan is er nog een derde wandeling uitgeschreven.
Een leuke fietsroute die je vanaf het terrein kun gaan volgen is die over ’t bels lijntje, een oude spoorweg tussen Tilburg en Antwerpen.

Houd je van geocaching? In de nabije omgeving is een groot aantal caches verborgen. Kijk hier maar eens naar het aanbod via www.geocaching.com.

Siertuin Den Overkaent
Siertuin Den Overkaent is een mooie ingerichte tuin in Gilze met wel meer dan 3000 verschillende soorten planten. Bijna overal staan de namen van de planten bij met leuke verhaaltjes. Voor 2,50 entree kun je hier terecht, elke dag in de week.

Speelboerderij De Vossenberg
De vossenberg is een binnen en buiten speeltuin in Gilze met voor veel leeftijden t/m 12 jaar iets te doen. Er zijn mogelijkheden om te knutselen, crossen, trampoline springen of gewoon lekker spelen op de toestellen. De entreeprijs is 7,50 en voor de ouders is het gratis. Ze zijn geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur.

Klein Zwitserland
Klein Zwitserland is een rustig bosgebied in Gilze met slingerpaden, rijk begroeide heuvels, een waterplas en zandverstuivingen. In dit bosgebied zijn ook de mogelijkheden om te voetgolfen, klimmen en wandelen. In de winter kun je er schaatsen en tegen deze tijd zal het speelbos ook geopend zijn.

Minder dichtbij, maar zeker het bezoeken waard zijn ook:

  • Nationaal park de Biesbosch
  • Het Mastbos, ten zuidwesten van Breda
  • Het beekdal van de Mark, ten zuidwesten van Breda
  • De Panhoef (bos- en heidegebied tussen Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert)
  • De Vloeiweide (bos- en heidegebied tussen Rijsbergen en Breda)
  • De Haagse en Ettense Beemden (poldergebied ten noordwesten van Breda)

Actief:
Voor de liefhebber van lange wandelingen of fietstochten, vormt ’t Buitenland dé perfecte tussenstop. Wat wil je nu nog meer dan bijkomen van één of meerdere dagen lopen door je tent niet op te hoeven zetten, maar te genieten van de romantiek van een Yurt en de weldaad van de heerlijk warme Hottub!

De recentelijk uitgebreide indoor skibaan van Rucphen ligt op slechts een half uurtje rijden van Riel. Zelfs hartje zomer kun je hier volop sneeuw- en ijspret beleven.
Altijd al eens willen weten hoe een vrije val te voelt? Ook op slechts een half uurtje rijden vind je de ENPC, Brabants hoogste sensatie! Laat je met een ervaren instructeur van 3km hoogte uit een vliegtuig vallen! Wil je wel vliegen, maar gaat uit een vliegtuig springen je toch iets te ver? Indoor skydive Roosendaal laat je ervaren hoe een vrije val voelt zonder eerst de hoogte in te hoeven gaan!
Klimmen, lasergamen, karten en wat al nog niet meer, Lot 66 Breda heeft een uitgebreid aanbod met voor ieder wat wils. Je kunt er ook Solexen huren, lekker als je het fietsen beu bent! In Tilburg is een klimhal van Neoliet, een bijzonder mooie klimhal die leuk is voor jong en oud, beginner en gevorderd klimmer.

Bourgondisch Brabant:
Vlakbij ’t Buitenland zijn twee horeca gelegenheden die we je kunnen aanbevelen. Voor een gezellig hapje eten kun je naar Den Overkant in Riel of eetcafe D’n Brooy in Gilze

Daarnaast is er natuurlijk in Tilburg en Breda een rijke keuze uit chique restaurants en gezellige eettentjes. Om de avond leuk af te maken is er keuze genoeg aan entertainment. In Breda en Tilburg is een bioscoop van Pathé en Tilburg heeft daarnaast ook nog een Euroscoop. De gezellige Brabantse kroegjes gaan natuurlijk tot in de kleine uurtjes door, dus een avondje op stap hoeft geen enkel probleem te zijn! Wil je weten wat er verder nog te doen is in Breda? Check dan de agenda van de website Uit in Breda,Tilburg Amuseerje.

Mocht je specifieke wensen of vragen hebben, schroom dan niet de informeren. Ondanks dat we hier al aardig wat van de mogelijkheden uiteengezet hebben, is er nog veel meer mogelijk!