Over ’t Buitenland

’t Buitenland is voor iedereen
Voor een weekendje weg met vrienden, je collega’s, familie of alleen met je geliefde. Maar ook voor een brainstorm, teambuilding of familiereunie is de locatie bij uitstek geschikt. Jullie verblijf in ’t Buitenland is met tal van activiteiten te combineren.

’t Buitenland, één bestemming, twee landen.
Je hebt in ons kampement de keuze uit twee sfeervolle stijlen uit twee totaal verschillende landen. De Yurts die het nomadenbestaan uit Mongolië weerspiegelen en de Kota’s die de Finse sfeer uitademen.

De yurts, sfeer, comfort en één met de omgeving
Op de steppe in Mongolië werden deze tenten, yurt of Ger genaamd, als onderkomen gebruikt door de nomadische herders. Een aantal zaken vallen meteen op. Om te beginnen de speciale sfeer die de Yurt geeft, door zijn ronde vorm en speciale lichtinval. Daarnaast zijn de tenten sfeervol ingericht en zeer comfortabel geïsoleerd met een dikke laag vilt en  voorzien van  een gezellig houtkacheltje! In de zomer houdt de Yurt de hitte buiten, in de winter is het er snel behaaglijk warm, wat wil zeggen dat de tenten het gehele jaar een heerlijk onderkomen bieden. Verblijf in een Yurt geeft je de kans om echt in de natuur te verblijven, met het back-to-basic gevoel, maar geeft wel meer bewegingsruimte en comfort dan een ‘normale’ tent. Tenslotte is het natuurlijk een originele en duurzame verblijfplaats!

In ons kampement vind je 3 authentieke (handbeschilderde) Mongoolse yurt zowel afzonderlijk als tezamen te bespreken zijn. Alle yurts zijn geschikt voor 2-6 personen.

Komen jullie met een groep groter dan 20? Neem even contact op. Het aantal slaapplaatsen is op verschillende manieren uit te breiden. Wil je super-romantisch…?  Dan is er voor jullie de ‘Baby-yurt’ (omdat ie KLEINER is dan de overige yurts! ;-).
Deze yurt is knus ingericht voor 2.

De tipi, keuken en vuurplaats in één
Het kampement heeft naast de Yurts ook een Indianen Tipi.
Er is plek voor een klein vuurtje in het midden van de tent of je kunt er BBQ-en boven het houtvuur! Er is een keukenblokje ingericht, waar je eenvoudige maatijden kunt klaarmaken. Potten, pannen, borden, bestek etc. zijn aanwezig en hoef je dus niet zelf mee te slepen.

De hottub, een warm bad “out in the open”
Het vraagt wat toewijding, maar het resultaat mag er zijn: een warm bad onder de sterren! Na een dag spelen in het bos of een tocht door de omgeving kom je helemaal bij in het warme water. Er is genoeg plaats voor 6 personen.

Kampvuur, hier mag het nog!
Waar mag je tegenwoordig nog een kampvuurtje maken? In ‘t Buitenland… Onder het toeziend oog van minstens 1 volwassene, kan jullie gezelschap zich scharen rond een gezellig vuurtje. Koken op het kampvuur kan natuurlijk ook. Onze driepoot en ‘heksenketel’ staan tot je beschikking om een heerlijke eenpansmaaltijd boven het vuur te maken.

Sanitair
Op terrein van de yurts vind je een eenvoudig ecotoilet. Primitief maar doeltreffend 😉
Voor de echte “buitenmensch” is er bij de hottub een koude douche. Luxere voorzieningen zoals wastafels, nette toiletten en warme douches vind je op 300 meter lopen van de yurts.

Finse Kota’s
Vanaf de start van het seizoen 2016 hebben we het buitenland uitgebreid met twee heerlijke, nieuwe onderkomens!
Op een mooi veldje, omringd door bloemen naast het veld met het Mongoolse nomadendorp vind je nu ook 2 ‘tenten’ die gebruikt werden door de Sami, een veel noordelijker nomadenvolk dat in Lapland rondtrok met hun rendierkuddes. Zij leefden eerst in tipi’s die met rendierhuiden bedekt werden en die tent is mettertijd vervangen door de warme, duurzame en gezellige kota’s waarvan wij er nu ook twee hebben. De vorm van de kota doet nog steeds denken aan die van een tipi, maar nu zijn ze gemaakt van duurzaam geteeld grenenhout. Het open vuur in het midden van de kota heeft bij ons plaats gemaakt voor een fijn kacheltje! Een behaaglijke houten hut, voor alle weersomstandigheden dus.
De kota’s zijn voorzien van een gezellig houtkacheltje en ingericht met een tweepersoonsbed (1,60 mtr) en een twijfelaar (1,30 mtr), je kunt er dus met maximaal vier personen in slapen. Er is een klein keukenblokje in de hut om te koken, elektriciteit voor verlichting als je even meer nodig hebt dan fijn kaarslicht en buiten een waterpunt vlakbij.
Natuurlijk is het keukentje voorzien van het nodige servies en bestek voor een romantisch of gezellig diner voor twee of vier.

Voor de kota’s vind je een kleine, gezamenlijke kampvuurplek en elke kota heeft een eigen picknicktafel van waar je uitkijkt over de velden en heerlijk in de zon zitten kunt.
De sanitaire voorzieningen bevinden zich op ongeveer 200 meter lopen, bij de boerderij.

Let op, de hottub staat op het yurt-veld en is in principe niet voor gasten in de kota’s. In sommige gevallen is het gebruik ervan wel mogelijk. Informeer even bij uw boeking!

20160423_142946

Doeboerderij De Vergulde Hand, onze gastheer

’t Buitenland staat op Doeboederij De Vergulde Hand, een zorgboerderij met diverse randactiviteiten. Minicamping, dagbesteding, workshops, er is van alles te doen dat je verblijf in ’t Buitenland nog leuker maken kan.

In verband met andere kampeerders en buren, heerst er na 22.30 uur rust op het terrein.